YILDIZ GENÇLİK İSTANBUL'U FETHETTİ

YILDIZ GENÇLİK İSTANBUL

Yıldız Gençlik Derneği, lise ve üniversitede okuyan öğrenciler ile dernek bünyesinde Kur`an-ı Kerim Hizmetlerinde görev alan eğitmenlerin katılımıyla İstanbul'a kapsamlı bir ziyaret turu düzenledi.

 

Yıldız Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Gümüş’ün kafile başkanlığında -7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilen İstanbul ziyaretinde tarihi ve turistik yerler ziyaret edildi.

“EDEP İLE GELEN LÜTUF İLE GİDER”

Gerçekleştirilen ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Yıldız Gençlik Derneği Başkanı Ahmet Gümüş, “Yıldız Gençlik Derneği olarak 4-7 Şubat tarihleri arasında lise ve üniversitede okuyan, derneğimizin Kur`an-ı Kerim hizmetlerinde görev alan eğitmen kardeşlerimizle güzel bir İstanbul gezisi yaptık. Bizleri İstanbul’da misafir eden Aziz Mahmud Hüdayi Vakfı Yöneticilerinden Abdullah Sert ağabeyimiz ile sohbet ettik. Başta İstanbul’umuzun Sultanı Eba Eyyub El Ensari Hazretlerini, sabah namazı sonrası camii İmam Hatibinin güzel ve coşkulu duasına yürekten âmin diyerek ziyarette bulunduk. Ecdadımızın Peygamber Efendimizin Fethini müjdelediği İstanbul’umuzu muhteşem mimarisi ile nasıl motif motif dokuduğunu müşahede ettik. Ayasofya ve Ayasofya`nın karşısında müthiş ihtişamı ile Sultan Ahmet Camii’ni, Osmanlı`nın nuru diye adlandırılan Nuru Osmaniye Camii’ni, Mimar Sinan’ın kalfalık eseri olan muhteşem Süleymaniye Camii’ni, Efendimiz’in övgüsüne mazhar olan İstanbul’un Fatihi Fatih Sultan Mehmet Han Türbesi ve Camii’ni, arkasında birçok hayırlı eserler bırakan adıyla yâd ettiğimiz Mihrimah Sultan Camii’ni ve yine gönül sultanlarından Aziz Mahmud Hüdayi Camii ve Türbesini ziyaret ettik. Aziz Mahmud Hüdayi Hazretlerinin bulunduğu yerdeki kapının üstündeki yazı dikkatimizden kaçmadı; ‘Edep ile gelen Lütuf ile gider’. Elhamdülillah programımız dolu dolu geçti. Öğrenci kardeşlerimiz programdan ziyadesiyle memnun olduklarını dile getirdiler. Biz de İnşallah bu programların devam edeceği müjdesini vererek programımızı tamamladık” şeklinde konuştu.



  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07